Primăvara se caută bobocii! SRI și SIE iau cu asalt universitățile!

Pensionările masive din sistemul de securitate națională au condus la depopularea serviciilor de specialiști. Multe domenii de activitate au rămas descoperite. Acum, serviciile scot pe piață tot felul de oferte de angajare pentru atragerea tinerilor.

SIE, la începutul lui aprilie, va fi în centrul universitar Iași

SRI și SIE vor să atragă tinerii specialiști să lucreze pentru ei. De exemplu, Serviciul de Informații Externe organizează o serie de evenimente de prezentare a tuturor ofertelor de angajare. Prima oprire va fi pe 3 aprilie, începând cu ora 14:00, în Sala Senatului a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Aici se vor prezenta oportunitățile pentru  o carieră în SIE. Domeniile vizate sunt: cyber intelligence, comunicații, electronică, criptografie, IT. De asemenea, se caută și specialiști în managementul rețelelor și bazelor de date, programare, securitate fizică și a datelor. Prezentarea se adresează preponderent studenților din ultimul an de licență. Totodată, în atenția SIE sunt și cei înscriși la un program de master sau doctorat la Facultatea de Informatică, Facultatea de Matematică, de Fizică sau de Economie și Administrarea Afacerilor.

Aceste acțiuni vor continua în mai multe centre universitare, de-a lungul acestui an universitar.

SRI debarcă săptămâna viitoare la Politehnica București

Pe de altă parte SRI, după ce și-a strâns standul la “Career Fest”, de la  Universitatea București, se pregătește de abordarea Politehnicii. Astfel, miercuri pe 29 martie, începând cu ora 17.00 va face o prezentare la Universitatea Politehnică București. Vor fi invitați studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Ofițerii SRI vor prezenta oferta de practică. Studenții care se vor hotărî să facă practică la unitățile SRI și vor fi remarcați vor avea șanse să fie chemați în activitate, după terminarea studiilor sau chiar înainte.

Din păcate, lipsa personalului specializat în asemenea instituții constituie un pericol la adresa siguranței naționale. Sunt de apreciat eforturile SRI și SIE care în ultimii ani au fost foarte active pe piața ofertelor de muncă, dar și prin abordarea studenților.  Totuși, aceste instituții ar trebui ca împreună cu Guvernul și Parlamentul să găsească și alte soluții pentru păstrarea oamenilor valoroși în sistem.

Instabilitatea locului de muncă, lipsa predictibilității salariilor și a pensiilor, interdicțiile de tot felul, condițiile dificile de muncă toate acestea nerecompensate corespunzător, îi nemulțumește pe militarii din sistem.

Citește și: SRI a descins la studenți! Pe cine caută? Vezi dacă te potrivești profilului!

2 COMENTARII

  1. Important este sa se ofere salariul minim ca sa se faca economie la buget cum ne cere mue, banca mondiala si usr.
    Numai asa vom avea un serviciu de spionaj in viata si eficient.
    ASADAR, SALARIUL MINIM SI PROGRAM NON-STOP !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

Card energie – butanul, cărbunele și brichetele, pe lista materialelor de...

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lucrează la un proiect de act normativ care are în vedere adăugarea de noi tipuri de energie pe...