Primele două cazuri cu varianta braziliană a Sars-Cov-2 au fost confirmate în România

Două cazuri de infectare cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

„Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat de către laboratorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Balş’ că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2″, afirmă sursa citată.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente, fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID-19, sursa neputând fi precizată.

Al doilea caz este tot un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Capitală, simptomatic, având condiţii medicale preexistente şi care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele 2 cazuri este în desfăşurare, menţionează INSP.

1 COMENTARIU

  1. COVID-19 vaccin de la Pfizer Inc si BioNTech SE a fost capabil să neutralizeze o nouă variantă a corona-virusului raspandire rapid în Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat in New England Journal of Medicine, luni.
    ‘Sângele prelevat de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul a neutralizat o versiune tehnică a virusului care conținea aceleași mutații purtate pe porțiunea vârfului variantei extrem de contagioase P.1 identificată pentru prima dată în Brazilia, studiul realizat de oamenii de știință din companii și S-a găsit filiala medicală a Universității din Texas.” ‘Reamintim că atât tulpinile COVID din Marea Britanie, cât și cele din Africa de Sud sunt cu 50% mai contagioase decât cele originale. În plus, se spune că tulpina sud-africană este puțin mai rezistentă la vaccinurile COVID existente de la Pfizer și Moderna.”
    ( Continuați să purtați masca bine montată și să luați celelalte acte de prevenire a sănătății publice despre care știm că funcționează.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...