Primele imagini cu fiica liderului nord coreean Kim Jong Il

Deși existau doar zvonuri că autoritarul lider al Coreei de Nord ar avea copii, acum au apărut și imaginile oficiale cu fiica lui Kim Jong Il.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat vineri lansarea „un nou tip” de rachete balistice intercontinentale. Surpriza a fost că alături de el a fost și tânăra sa fiică, a cărei existență a fost învăluită de mister până acum.

Kim Jong un si fiica sa. Foto: KCNA

Fotografii Agenția de presă de stat din Coreea de stat (KCNA) îil arată pe Kim de mână cu tânăra, în timp ce racheta se află pe platforma sa mobilă de lansare din apropiere.

Misterul din jurul familiei liderului din Coreea de Nord

Potrivit imaginilor, la eveniment a luat parte și sotia sa.

Ri Sol-ju a fost prezentată în mod oficial nord-coreenilor ca fiind soția lui Kim Jong-un în iulie 2012, deși cuplul s-ar fi căsătorit încă din 2009, potrivit oficialilor din serviciile de informații de la Seul. Cuplul are cel puțin 3 copii.

Ri Sol-ju s-ar fi născut în 1989 în Chongjin, un oraș din nord-estul Coreei de Nord, fiind crescută de rude aflate în poziții de putere ale regimului și în condiții de trai mult mai bune decât ale majorității nord-coreenilor, potrivit agenției de spionaj a Coreei de Sud.

Ea a studiat canto în China și ar fi vizitat Coreea de Sud în 2005 ca o membră a echipei de majorete a Phenianului pentru Campionatul Asiatic de Atletism din acel an. Ri a fost de asemenea o cântăreață a Filarmonicii Unhasu a Coreei de Nord după ce a absolvit Universitatea Kim Ir-sen din capitala nord-coreeană.

În 27 aprilie 2018 ea a devenit prima soție a unui lider de la Phenian care l-a însoțit pe acesta la un summit intercoreean când Kim Jong-un s-a întâlnit cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

Ea a fost de asemenea implicată activ în vizita făcută la Phenian în luna septembrie a aceluiași an de către președintele și prima doamnă a Coreei de Sud, prezentându-i acesteia un spital de pediatrie și Conservatorul din capitala nord-coreeană.

Ri Sol-ju și-a însoțit soțul și în timpul unei vizite importante făcute de acesta la Beijing unde s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping în martie 2018, jucând de asemenea un rol important în vizita făcută de Xi la Phenian anul următor.

Deși aparițiile sale publice sunt rare după standarde occidentale, presa de la Phenian susține că ea a participat la peste 100 de evenimente de-a lungul anilor, ceea ce ar reprezenta un record pentru o soție a unui lider nord-coreean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...