Primele măsuri după accidentul de la CE Oltenia în care au murit trei oameni

Publicat: 18 ian. 2023, 13:20, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Primele măsuri după accidentul de la CE Oltenia în care au murit trei oameni
Sursă foto: Libertatea

După accidentul care a dus la moartea a trei oameni, conducerea CE Oltenia a luat primele măsuri administrative.

Doi dintre şefii carierei Jilţ Sud au fost schimbaţi din funcţie, în timp ce directorul Sucursalei Miniere a demisionat.

”În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilţ Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din functia de director al Sucursalei Miniere şi a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcţie”, a transmis, miercuri, CEO Oltenia, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că Ion Paraschivu a deţinut anterior funcţia de director Direcţia Tehnică, director Directia Productie si director adj. mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfăşurându-şi activitatea in cadrul sectorului minier incepand din anul 1990.

Citește și: Ministrul Energiei vrea demisii în conducere, după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia

”De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcţia de sef UMC Jilţ a domnului Dancau Doru şi numirea domnului Vulpe Viorel pe aceasta functie, precum si schimbarea din functia de sef al Carierei Jilt Sud a domnului Grecu Sorin si numirea in aceasta functie a domnului Turtoi Tiberiu”, a mai transmis compania.

Viorel Vulpe a deţinut funcţia de inginer şef Productie la Sucursala Miniera si, anterior, sef Unitate Minera Jilt Nord, iar Tiberiu Turtoi a detinut functia de sef schimb Sector.

Trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.

Citește și: Director Complex Oltenia, despre accident: Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.