Director Complex Oltenia, despre accident: Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină

Publicat: 17 ian. 2023, 17:47, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Director Complex Oltenia, despre accident: Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină
Sursă foto: Libertatea

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a oferit primele declarații vis-a-vis de accidentul în care au fost implicați 25 de mineri.

Daniel Burlan și-a exprimat condoleanțele și a oferit noi detalii despre modul în care s-a produs tragedia.

„În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă.

Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul.(…)

Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă de lună drumurile sunt impracticabile. (…)”, a declarat Daniel Burlan.

Totodată, Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan a mai precizat că va lua măsuri.

”Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei.

Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Reamintim că, accidentul grav a avut loc în localitatea gorjeană Mătăsar. Un vehicul care transporta 25 de muncitori s-a răsturnat. A fost activat planul roșu de intervenție.

Accidentul s-a produs în momentul în care, tancheta care transporta muncitori s-a răsturnat de pe un pod și a căzut încarieră. În urma incidentului, șapte persoane au fost rănite și alte trei au murit.