Primii răniți din Ucraina, aduși în spitalele din România

Au apărut primele cazuri de civili răniți și în zona din apropierea graniței României cu Ucraina. Două persoane, mamă și fiu, care au fost împușcați pe teritoriul Ucrainei, în zona Ismail – Reni din apropierea graniței cu România, vor fi aduși de o ambulanţă SMURD la Spitalul Militar Galați pentru investigații și pentru a le fi tratate rănile.

Cei doi sunt din Odesa și au fost aduși în România din Republica Moldova, potrivit România Tv.

Femeia, în vârstă de 42 ani, este împușcată în piciorul stâng, iar băiatul, de 19 ani, este împușcat în mana dreaptă. Mama și fiul sunt stabili și echilibrați din punct de vedere al parametrilor vitali, fiind în afara oricărui pericol, după ce medicii ucraineni le-au acordat primele îngrijiri medicale.

Sunt primii răniți în războiul din Ucraina care sunt transferați la unități medicale din România după ce pe 27 februarie s-a luat decizia ca cele 11 spitale militare din țară să fie pregătite pentru primi răniţi din Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat în urmă cu câteva zile că Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a oferi posibilitatea ca răniţii din Ucraina să poată fi trataţi la spitalele din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...