Primul diamant de laborator creat în România a fost lansat în prezența lui Emil Constantinescu, în calitate de geolog

Compania Carbon Dynamics a donat către Muzeul Național de Geologie (MNG) din București un diamant de 1.14 ct dezvoltat în laborator. Diamantul  va fi expus pentru prima dată azi, 14 mai, când are loc Noaptea Muzeelor și  va deveni astfel un exponat permanent al muzeului ( MNG ).

Compania Carbon Dynamics și Casa de Bijuterii MICRI au prezentat joi, în cadrul evenimentului „Diamantul de laborator – Un vis devenit realitate”, desfășurat la Muzeul Național de Geologie (MNG), primul diamant de înaltă calitate dezvoltat în primul și singurul laborator din România pentru industria de bijuterii.

La eveniment a participat și fostul președinte al României, Emil Constantinescu, în calitatea sa de geolog. El a numit aceste diamante de laborator, în discursul său, „diamantele păcii”. De asemenea la eveniment a fost prezentă și actrița Monica Davidescu, în calitate de  ambasadoare a brandului de bijuterii de lux Casa de Bijuterii MICRI.

Dezvoltarea atât de avansată a tehnologiei zilelor noastre a făcut posibilă creșterea diamantelor de înaltă calitate, care a devenit o reușită a laboratoarelor prezentului. Din punctul de vedere fizic și al respectarii calităților 5C (Carat, Clarity, Colour, Cut, Certificate), acestea sunt identice cu cele care zac ascunse în adâncurile pământului, la sute de kilometri adăncime, și păstrează unicitatea specifică lor, reamintind că nu există două diamante de laborator la fel.

Inspirați de scrierile lui H.G. Wells

Inspirați de scrierile lui H.G. Wells, pasionați de strălucirea celor mai prețioase pietre din istoria omenirii, am căutat să dezvoltăm și să rafinăm tehnicile de producție în căutarea diamantului perfect”, a declarat Alessandro Amato, co-fondator al Carbon Dynamics, care le-a vorbit participanților despre procesul prin care se obțin aceste diamante și le-a relatat pe scurt povestea lor.

Diamantele au fascinat încă din cele mai vechi timpuri. Au fost simbol al bogăției, mod de afirmare al unui statut social superior și, prin raritatea lor, un obiect al dorințelor și al orgoliilor.

Regi și regine, de-a lungul istoriei, și-au măsurat statura istorică prin pietrele prețioase care le-au decorat bijuteriile coroanei. În modernism, diamantul a rămas același simbol de statut, care atrage priviri și care provoacă deopotrivă admirație și invidie”, a spus, la rândul său, fondatorul Casei de Bijuterii MICRI, Cristian Ioniță.

Poveste, emoție, mesaj

Prezenta la eveniment, cunoscuta actriță Monica Davidescu a vorbit despre cât de mult o onorează calitatea de ambasadoare a brandului și a evidențiat că „o bijuterie înseamnă poveste, emoție, mesaj”.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Institutul Geologic al României – IGR Bucuresti, Institut Național de Cercetare-Dezvoltare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei și Teledetecției, aflat în Coordonarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. A fost înființat în anul 1906 prin Decret Regal, semnat de Majestatea Sa Regele  Carol I al Romaniei, cu scopul de a îndeplini atribuțiile unui serviciu geologic național, într-o locație unică prin concepția sa.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole