Primul PELERINAJ virtual din lume

Sanctuarul de la Lourdes, situat în sud-vestul Franței, a lansat de joi, 16 iulie, prima inițiativă de pelerinaj virtual la nivel mondial.

Special pentru credincioșii care din cauza pandemiei Covid-19 nu mai pot ajunge să viziteze şi să se roage în faimoasa grotă, potrivit lourdes-france.org. Și iată că, după telemuncă, a sosit şi timpul tele-pelerinajului, după cum notează Radio România Actualități. În cadrul acestui pelerinaj virtual vor fi organizate tururi online, care încep de la 7 dimineața și încearcă să compenseze anularea tuturor pelerinajelor reale. Pentru a respecta regulile de securitate sanitară și distanțare socială, binecunoscutul sanctuar va putea găzdui un număr mult mai mic de credincioși. Evenimentul, botezat „Lourdes United”, oferă utilizatorilor de internet șansa de a viziona peste 15 ore de filmări în direct din peștera în care Bernadette Soubirous a spus că a întâlnit-o pe Fecioara Maria de 18 ori în anul 1858.

A fost organizată și o campanie de donații pentru „salvarea Lourdes”, iar în cadrul operațiunii „Lourdes United”, pelerinii din întreaga lume vor avea ocazia să lase o ofertă virtuală după cum notează și euronews.it. În vremuri normale, în fiecare an, la Lourdes sosesc trei milioane de pelerini și vizitatori, fiind cel mai mare centru de pelerinaj din lumea catolică. De asemenea, tot în vremuri normale, pentru a întâmpina toată această mulțime care vine să bea apa din grota Massabielle, care este considerată miraculoasă, se mobilizează 100 de mii de voluntari.

Cu ocazia aniversării ultimei apariții a Maicii Domnului

Pelerinajul virtual este organizat cu ocazia aniversării ultimei apariții a Maicii Domnului. Liturghiile şi celelalte evenimente vor fi difuzate în 10 limbi, iar toate mijloacele de comunicare ale sanctuarului vor fi utilizate pentru a încuraja pelerinajul electronic până la 22:00.

Pentru prima dată în istoria sa, Sanctuarul din Lourdes a fost nevoit să închidă din cauza măsurilor de izolare, care în Franța, au intrat în vigoare pe 17 martie, redeschizându-se parțial pe 16 mai. Pentru rectorul Monseigneutr Olivier Ribadeau-Dumas, consecințele acestor două luni de închidere vor fi dramatice. Se estimează că doar în 2020, sanctuarul va suferi o pierdere de opt milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum putea fi evitată tragedia de la Crevedia și cât de...

Un raport exploziv privind tragedia de la Crevedia-Dâmbovița, ajuns în atenția instituțiilor de forță ale statului, evidențiază haosul intervenției, dar mai ales amatorismul și...