Primul vaccin contra Covid, pe bază de plante, produs și autorizat în Canada

Canada a anunțat că a aprobat vaccinul contra Covid al societății biofarmaceutice canadiene Medicago și al laboratorului britanic GSK. Acesta este primul vaccin împotriva Covid-19 conceput în Canada, transmite AFP.

Vaccinul, numit Covifenz, este al șaselea autorizat pentru persoanelor cu vârste peste 18 ani de Ottawa.

După o examinare științifică aprofundată și independentă de datele doveditoare furnizate, Ministerul canadian al Sănătății a anunțat că vaccinul răspunde exigențelor riguroase în materie de pericol asupra organismului, eficacitate și calitate.

”Este vorba de primul vaccin anti Covid realizat de o societate canadiană, omologat, pe lângă faptul că este primul care folosește o tehnologie de producție pe bază de plante”, mai anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit testelor clinice, acest vaccin este eficace 71% pentru prevenirea  infecției Covid-19 simptomatică și 100% pentru prevenirea formelor grave. Aproximativ 90% dintre adulții canadieni sunt deja vaccinați contra Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...