Primul vaccin contraceptiv de uz uman: teste, avantaje și dezavantaje

La nivel global, aproape jumătate din sarcini nu sunt dorite, iar accesul la contraceptive este inechitabil, transmite The Atlantic, preluat de Courrier international.  Pentru a depăși aceste probleme, cercetătorul indian Gursaran Pran Palwar a studiat zeci de ani ceea ce ar putea deveni ”primul vaccin contraceptiv de uz uman”.

Viitoarea revoluție în privința controlului nașterilor este în faza premizelor de teste clinice. Și se pare că sunt avantaje. ”O intervenție pe termen lung, reversibilă, ieftină, discretă și ușor de realizat”, notează The Atlantic.

Publicația americană relatează că, din 1970, fostul director al Institutului național de imunologie din India s-a întâlnit cu grupuri de femei care i-au vorbit despre dificultățile lor de a asigura hrana familiei cu mulți copii. Din cauza efectelor secundare asociate cu unele pilule sau cu steriletul și din cauza reticenței partenerului de cuplu de a folosi prezervative, multe femei au renunțat la contraceptive. Așa a apărut ideea unei injecții contraceptive fără efecte secundare.

După vreo douăzeci de ani, medicul indican deja efectua teste clinice preliminare: din 119 participante, cu rata anticorpilor care a atins pragul de protecție, doar o femeie a rămas însărcinată în doi ani, relatează aceeași publicație.

Totuși, și această soluție are inconveniente: răspunsurile imunitare sunt diferite de la o persoană la alta și deci este imposibilă asigurarea eficacității vaccinului în cazul tuturor persoanelor interesate. Apoi, nu poate fi neglijată influența curentului anti-vaccinare, extrem de puternic și activ la ora actuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...