„Prin atacul asupra Ucrainei, Moscova a răspuns la o amenințare directă a NATO și SUA”, a spus Putin

Și a venit 9 mai. Și rușii au avut paradă, la care au participat mii de soldați cu tancuri, rachete și ICBM. Și Putin a depus, ca în fiecare an, o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut de sub zidurile Kremlinului.

Și, tot ca de fiecare dată, președintele Rusiei a ținut în Piața Roșie un discurs. „Tovarăși ofițeri, subofițeri, tovarăși generali și amirali, vă felicit cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la marea victorie. Chiar și acum, în aceste zile, luptăm pentru poporul nostru din Donbass, pentru siguranța patriei noastre de astăzi, pentru copiii și nepoții eroi care au căzut. Securitatea este necesară pentru întreaga lume, astfel încât să nu existe loc în lume pentru criminalii naziști”, a declarat, pentru început, președintele rus Vladimir Putin în așteptatul său discurs din Piața Roșie.

Apoi, a schimbat foaia: „Rusia a cerut dreptate în decembrie anul trecut. Am fost întotdeauna în favoarea creării unui sistem de securitate indivizibil, dar NATO a refuzat să ne asculte, a început să militarizeze teritoriile de la granițele noastre și ne-a amenințat. Decizia noastră a fost una preventivă de a ne apăra autonomia și suveranitatea. A fost singura decizie corectă și în timp util care trebuia luată”.

Și apoi, din nou, a tunat împotriva Statelor Unite ale Americii: „O delegație de veterani americani ai celui de-al Doilea Război Mondial ar fi dorit să vină la Moscova pentru a participa la sărbătorile pentru înfrângerea nazismului. Să o facă. Prin atacul asupra Ucrainei, Moscova a răspuns la o amenințare directă a NATO și SUA în apropierea granițelor ruse”.

Putin a mai adăugat că, la fel ca în 1945 „vom câștiga împotriva naziștilor. Oroarea unui război global nu trebuie să se repete”.

1 COMENTARIU

  1. Evident ca nimeni nu doreste sa atace Rusia.Dovada este ca Nato si Sua nu ataca Rusia acum cand ar avea motive si Rusia este incoltita.Putin bate campii si a facut o greseala ca a atacat Ucraina.Este bolnav ar fi mai bine sa-si vada de sanatate si sa retraga armata din Ucraina.Oricum Ucraina va trece la atac….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...