Prin HCGMB nr. 260/01.09.2021 Primăria Municipiului București a introdus Depozitul Ecologic Vidra în Planul de gestionare al deșeurilor din București pe perioada 2020-2025

Supusă anul trecut unei proceduri de infringement din partea Uniunii Europene, România s-a văzut obligată să închidă 15 depozite de deșeuri „neconforme”, respectiv care nu se adecvau normelor de mediu ale UE.

Din cele trei spații de depozitare care deserveau Bucureștiul, a rămas doar un depozit, cel de la Vidra, singurul care respecta cerințele de la Bruxelles.

Până una alta, acest depozit nu este „groapa-fantomă a Eco Sud”, cum s-a spus, ci, din contră, n-a intrat în jocurile și afacerile murdare ale unei industrii colosal de profitabile atunci când nu respectă legile europene și cerințele tot mai sofisticate de siguranță a mediului.

Prin tradiție, traficul ilicit de deșeuri este una din cele mai importante surse de câștig ale organizațiilor clandestine, motiv pentru care după ce n-au mai putut depozita ilegal gunoaiele la ei în țară, mogulii gunoaielor le-au exportat spre periferiile UE: mai exact, spre Bulgaria și România, unde au aplicat aceleași strategii de infailibil succes care le-au adus gloria financiară dubioasă și pe plan intern: trafic de influență, corupție, licitații aranjate, firme cu acționariat alambicat, inginerii financiare cu iz de escrocherie la limita legii.

Faptul că Depozitul Ecologic de la Vidra a fost inclus în Planul de gestionare al deșeurilor din Municipiul București, aprobat printr-o hotărâre recentă a CGMB, nr. 260/01.09.2021, în care se specifică negru pe alb că cele opt celule de depozitare (cu o capacitate totală de 11.5 milioane mc)  ale Depozitului Ecologic Vidra tratează și depozitează deșeurile de pe raza administrativă a Municipiului București, ar trebui să-i facă pe bucureșteni să răsufle ușurați, mai ales că durata lui de viață, în condițiile în care va începe colectarea selectivă, este de până la 20 ani.

Vestea bună e că Primăria Bucureștiului s-a angajat ca infrastructura pentru acest tip ecologic de colectare să fie creată până anul viitor”, a declarat Elena Șontelecan, acționar al companiei Eco Sud, compania care gestionează Vidra.

Trăgând linia, într-un sector cu mirosuri pestilențiale de eco mafie, depozitul de la Vidra a fost gestionat curat, așa cum au fost gestionate si celelalte cinci depozite ecologice ale Eco Sud – Mofleni (Dolj), Mavrodin (Teleorman), Frătești (Giurgiu), Bacău și Girov (Giurgiu) – care au transformat Eco Sud în cel mai mare operator al sectorului din România și printre cei mai importanți din Europa de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...