Prinţul Andrew, vizat de o plângere pentru „abuzuri sexuale“

Virginia Giuffre, americana care l-a acuzat pe prinţul Andrew de abuzuri sexuale sub influenţa finanţatorului Jeffrey Epstein pe când avea 17 ani, a depus plângere contra ducelui de York, luni, la New York, potrivit BFM TV.

În reclamaţie se arată că ducele de York, al doilea fiu al reginei Marii Britanii, este „un bărbat influent” căruia Virginia Giuffre i-a fost „predată în scopuri sexuale” între anii 2000 şi 2002, începând cu vârsta de 16 ani, în reţeaua de trafic sexual pentru care Jeffrey Epstein a fost acuzat şi închis.

Cei puternici şi bogaţi nu sunt exceptaţi

Acesta din urmă s-a sinucis în închisoarea din Manhattan în vara lui 2019. Prinţul Andrew, care a respins deja aceste acuzaţii, este învinuit că „a agresat-o sexual” pe Virginia Giuffre, pe atunci minoră, de trei ori: la Londra, la o apropiată al lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi pe proprietăţile omului de afaceri la New York şi din Insulele Virgine.

Prinţul Andrew este responsabil de ceea ce mi-a făcut. Cei puternici şi bogaţi nu sunt exceptaţi de la a plăti pentru faptele lor. Sper că şi alte victime vor vedea că nu este posibil să trăieşti în tăcere şi frică”, a spus Virgnia Giuffre într-o declaraţie transmisă presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...