Privește cerul: Planetele Venus şi Mercur se văd cu ochiul liber toată luna mai

Planetele Venus şi Mercur se văd cu ochiul liber toată luna mai. Îşi fac apariţia pe cerul de seară, iar în primele 20 de zile ale lunii cel mai bine se vede planeta Mercur, potrivit specialiştilor de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti.

Venus s-a observat mai greu la începutul lunii, dar din ce în ce mai bine spre sfârşitul ei şi rămâne pe cer pe tot parcursul verii şi toamnei. Este mai strălucitoare decât Mercur şi se vede în aceeaşi regiune de cer cu aceasta, înspre vest.

Cele două planete se apropie aparent una de alta şi se vor întâlni în ultima săptămână a lunii mai. Cel mai aproape vor fi între 27 şi 30 mai. Între 24 şi 31 mai cele două planete se vor putea vedea în acelaşi câmp vizual al unui binoclu care măreşte de 7 ori (7×50).

Pământul şi Marte se află poziţionate în aşa fel în sistemul solar, încât se îndepărtează rapid una de alta, rezultatul fiind că Marte în fiecare zi se află în alt loc pe cer. Pe parcursul lunii va străbate toată constelaţia Gemini. La sfârşitul lui mai se va afla în preajma stelelor Castor şi Pollux, cele mai strălucitoare din constelaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...