Probleme la Suceava. Niciun centru de vaccinare nu este disponibil din lipsă de cadre medicale

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că nu se poate deschide niciun centru comunitar de vaccinare împotriva COVID-19, deoarece nu există suficiente cadre medicale pentru desfășurarea procesului.

Primarul face un apel către cadrele medicale să se alăture campaniei, deoarece, în prezent, prea puțini sunt dispuși să facă față. În prezent, sunt doar trei medici doritori, iar pentru a reveni la normal, ar fi nevoie de 10 medici, 20 de asistenți medicali și 10 registratori.  

Deși edilul a explicat că niciun medic nu vrea să fie coordonator deoarece nu se dă indemnizație suplimentară și că toți sunt plătiți la fel, la Suceava au fost semnalate nereguli privind luarea de mită de către medicul coordonator de la Spitalul Rădăuți, după administrarea a sute de doze unor persoane care se încadrau în etapa a III-a.

Nu doar lipsa cadrelor medicale reprezintă un impediment pentru vaccinare, ci și lipsa dozelor de vaccin, administrate în exces persoanelor ce nu se aflau în etapa a II-a de vaccinare.

La Suceava sunt 22 de centre de vaccinare în 16 localităţi, iar până în prezent, s-au vaccinat împotriva SARS CoV-2 aproximativ 17.500 de persoane. La nivel național au fost vaccinate circa 500.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...