Procuror din Craiova trimis în judecată pentru sustragerea de bani din dosar

Un procuror din Craiova a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, el fiind acuzat că şi-a însuşit sume de bani şi bijuterii, printre care şi un inel, depuse ca probe în dosarele instrumentate de către procuror.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Flavius Cristea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, infracţiuni săvârşite pe vremea când era procuror al DIICOT Craiova.

„În fapt, în urma probatoriului administrat, s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz la DIICOT – ST Craiova, cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani şi bijuterii, precum şi o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane şi ale DIICOT, pentru a obţine pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele şi obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate şi în însuşirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, spune Parchetul General.

Totodată, procurorul este acuzat că a sustras şi distrus o filă a unui proces verbal de percheziţie domiciliară, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 euro, sume de bani care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...