Procurorii DNA au descins la primăria Sectorului 3

Publicat: 01 feb. 2023, 12:51, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Procurorii DNA au descins la primăria Sectorului 3

Procurorii DNA au descins la sediul Primăriei Sectorului 3 al Capitalei, conduse de Robert Negoiță, după ce multe restaurante și baruri de pe malul Dâmboviței, în zona Pieței Unirii, ar fi fost ridicate ilegal.

Pe lângă perchzițiile efectuate la Primăria condusă de Robert Negoiță, procurorii anticorupție au verificat și alte 17 domicilii din București și Ilfov.

Perchezițiile au loc în contextul în care există suspiciuni de corupție comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

Conform unor surse judiciare, instituția publică la care au loc perchezițiile este Primăria Sectorului 3, iar ancheta ar viza și conducerea primăriei, pentru fapte vizând inclusiv eliberarea de autorizații pentru localurile de pe bulevardul Unirii.

În perioada 2013-2015, Primăria Sectorului 3 a reamenajat trotuarele de pe bd. Unirii, iar imediat după reamenajare în zona dintre Piața Unirii și Biblioteca Națională au apărut 9 terase pe porțiunea unde înainte era spațiu verde. Inițial, terasele erau doar cu parter, iar acum au căpătat și etaj.

Nu este pentru prima dată când edilul are probleme cu legea. În august 2022, Robert Negoiță și alți funcționari publici din Sectorul 3 au fost trimiși în judecată de către procurporii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul ROSAL GROUP.