Procurorul general al Ucrainei: Au fost identificate ”peste 8.000 de cazuri” de presupuse crime de război

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, citată de AFP, a afirmat că anchetatorii ucraineni au identificat ”peste 8.000 de cazuri” de presupuse crime de război, de la începutul invaziei ruse.

„Avem acum peste 8.000 de cazuri”, a indicat ea într-un interviu acordat canalului german Deutsche Welle, potrivit Agerpres.

„Este vorba de fapt de 8.600 de dosare privind doar crimele de război şi de peste 4.000 de dosare care au legătură cu crimele de război”, a precizat Venediktova.

Presupusele crime sunt ” ucideri de civili, bombardamente asupra infrastructurilor civile, torturi” şi „crime sexuale” semnalate în „teritoriile ocupate ale Ucrainei”, potrivit magistratei. Procurorii anchetează de asemenea cazuri de „utilizare de arme interzise”, a adăugat procurorul general al Ucrainei.

„Noi am creat o echipă de anchetă comună pe platforma Eurojust (Agenţia de cooperare judiciară europeană). Alte 14 state au deschis propriile lor dosare penale privind agresiunea comisă de Federaţia Rusă”, a subliniat procuroarea.

Pe de altă parte, ambasadoarea americană responsabilă de justiţia penală internaţională, Beth Van Schaack, a acuzat, miercuri, la ONU armata rusă de comiterea de crime de război în regiunea Donbas în estul Ucrainei.

„Dispunem în prezent de informaţii credibile potrivit cărora o unitate militară rusă care operează în împrejurimile Doneţkului a executat ucraineni care încercau să se predea, în loc să-i plaseze în detenţie. Dacă aceasta se confirmă, ar fi o încălcare a principiilor de bază ale legilor războiului”, a spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...