Producătorii de mere de la Voinești au aderat la Cooperativa Țara Mea

Cooperativa Țara Mea anunță un parteneriat important: începând cu luna ianuarie 2022, producătorii de mere din Voinești devin membri ai Cooperativei și vor livra lunar 150 de tone de mere.

Pomicultorii din Dâmbovița se alătură astfel celor mai importanți producători de legume din bazine cunoscute ale țării, precum Vidra, Lungulețu – Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov și Olt, se arată într-un comunicat al Cooperativei Țara Mea.

Fructele preluate din această zonă urmează să fie livrate în aproape toate marile lanțuri de magazine din țară, pentru ca românii să aibă la dispoziție fructe naturale crescute în livezile producătorilor locali.

“Ne-am unit forțele cu încrederea că România va reuși să le ofere oamenilor fructe autohtone, sănătoase și proaspete, pe tot parcursul anului, direct de la sursă”, a declarat Florin Burculescu, președintele Cooperativei Țara Mea.

Odată cu adeziunea la “Țara Mea”, membrii vor beneficia de experienţa şi expertiza specialiştilor Cooperativei şi vor avea acces la toate facilităţile necesare.

Tehnologie de depozitare ultra-performantă

Producătorii de mere din Voinești dispun de tehnologie de depozitare ultra-performantă, merele fiind ținute în atmosferă controlată. Toate investițiile făcute au avut ca scop atingerea vârful tehnologic în materie de depozitare și procesare, declară Dumitru Ștefan, reprezentantul Cooperativei din Voinești.

Cu ajutorul tehnologiei, se poate urmăristarea merelor din depozit în orice moment, direct de pe telefon. “Indiferent unde aș fi, în orice colț al lumii, dacă am conexiune la internet pot interveni în momentul în care există o alertă și pot trimite echipa de intervenție când este cazul”, afirmă Dumitru Ștefan.

Producătorul spune că depozitul a luat naștere din dorința de a conserva tradițiile și de a oferi românilor mere proaspete, care cresc natural, precum și din nevoia de a vinde măr românesc și în alte perioade decât cele tradiționale.

Aderarea la cooperativă

Dorința de extindere și nevoia de a vinde într-o formă organizată, precum și conștientizarea forței pe care o au producătorii în Cooperativă a reprezentat motorul asocierii.

“M-am înscris în Cooperativa Țara Mea pentru că am conștientizat că doar în această formă toată această investiție poate să dea roade. Vreau să devin unul dintre cei care promovează ca noi cei care suntem producători astăzi să devenim membrii cooperatori. Pentru mine, un singur lucru este important: Cooperativa și vânzarea fructelor către supermarket , a declarat Dumitru Ștefan, reprezentantul Cooperativei din Voinești.

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România și are peste 2.000 de fermieri membri, cu activități care pornesc de la cultivarea legumelor și fructelor, la procesarea lactatelor, producția de carne de porc și pasăre și până la produse finite și de băcănie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole