Toţi producătorii agricoli de produse româneşti vor avea în continuare acces în pieţe: anunțul ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oroș, dă asigurări într-o postare pe pagina sa de Facebook că toți producătorii agricoli de produse românești vor avea în continuare acces în piețe.

„Azi, la întâlnirea organizată la Instituţia Prefectului Judeţului Cluj cu primarii localităţilor unde există pieţe agroalimentare, am identificat împreună soluţii adecvate pentru ca activitatea în pieţele agroalimentare şi accesul producătorilor de produse româneşti să se realizeze fără expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2. În urma unei evaluări punctuale a fiecărei pieţe agroalimentare aparţinând unităţilor administrativ-teritoriale, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcţionare, în funcţie de specificul pieţei”, notează Oros pe Facebook.

Astfel, conform ministrului, unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să fie deschise, iar unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor. De asemenea, se vor organiza pieţe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente, spune şeful de la Agricultură.

„Fiecare UAT urmează să comunice public soluţiile funcţionale în cursul acestei zile. Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituţiile statului cu responsabilităţi în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetăţenilor să fie cât mai redus”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...