Producție bună de grâu, în Timiș. Media la hectar, peste cea din 2021

În ciuda condițiilor climatice dificile din acest an, în județul Timiș a fost obținută o producție medie de grâu de 5.900 kg la ha, de pe cele 136.500 de ha recoltate, în creștere cu câteva sute de kilograme față de anul 2021, când era înregistrat un nivel de 5.530 kg/ha. Din păcate, la culturile semănate în primavera, seceta a afectat serios recolta.

Mai trebuie menționat și faptul că au fost fermieri care au raportat chiar și 7-8 tone de grâu la hectar.

”În primul rând, fermierii au știut să aplice la timp tehnologiile și tratamentele corecte de cultură. Au fost și ploile care au venit și au ajutat mult în prima parte a anului și au favorizat dezvoltarea cerealelor păioase. Apoi, precipitațiile au fost tot mai firave, dar totuși au ajutat grâul și rapița să ajungă cu bine la final. În Timiș, nu am avut probleme la culturile de toamnă. În schimb, avem probleme la culturile de primăvară – porumb și floarea soarelui – din cauza secetei. Suntem în proces de evaluare!”, a declarat  pentru Gazeta de Vest Simona Jurcă, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Timiș.

Potrivit datelor DAJ Timiș, au fost obținute producții bune și la triticale – cu o medie la hectar de 3.800 kg de pe cele 3.144 de ha cultivate, în timp ce la orz a fost raportat un nivel mediu de 4.800 kg/ha pe cele 17.549 de ha cultivate, iar la rapiță – 3.100 kg/ha la o suprafață recoltată de 19.500 ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...