Prof. dr. Narcis Copcă: Al zecelea transplant pulmonar la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”

Al zecelea transplant pulmonar și primul post pandemie a fost efectuat cu succes la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” din București, a anunțat managerul unității medicale, prof. dr. Narcis Copcă.

Cu această ocazie, prof. dr. Copcă s-a adresat  Guvernului cu scopul de a găsi, împreună, soluția pentru demararea proiectului Centrul de transplant multiorgan.

„Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a efectuat cu succes al 10-lea transplant pulmonar – primul post pandemie. Facem un apel susţinut către Guvernul României de a găsi împreună rapid soluţia pentru demararea Centrului de transplant multiorgan-proiect matur, cel mai avansat din cele aprobate în PNNR – Importanţa unui Centru care realizează simultan orice tip de transplant de organ este atât medicală dar este unică în Estul Europei prin complexitatea şi dedicarea unei echipe”, a precizat Narcis Copcă, în comunicatul de presă.

Precizăm că, în 2017, în cadrul secției Chirurgie Generala II a Spitalului ”Sf. Maria”, s-a înființat Centrul de Transplant Pulmonar,  acreditat de Agenția Nationale de Transplant și Ministerul Sănătății.

În prezent, prof. dr. Narcis Copcă are în plan materializarea proiectului Centrul de transplant multiorgan la Spitalul ”Sf. Maria”.

La Spitalul Clinic ”Sf. Maria”, primul transplant pulmonar din seria celor zece a fost realizat în noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 . Echipa l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic Sf. Maria, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...