Profesoară care predă la două școli din Oradea, cercetată penal pentru că nu poartă mască

O profesoară care predă la două școli din Oradea este cercetată de procurori fiindcă nu poartă mască la ore. Aceasta este acuzată că a instigat și alți profesori și părinți să nu poarte masca de protecție.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pe numele profesoarei a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și abuz în serviciu.

Conform anchetatorilor, de la începutul anului școlar, respcectiv din 1 septembrie, profesoara,  titular la Şcoala Gimnazială nr.1 Bulz, care predă și la Şcoala Gimnazială Dacia din Oradea, nu a purtat mască de protecţie, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri, fără a se conforma.

Profesoara a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi să nu poarte mască și să îi lase pe copii fără mască la orele ei.

Potrivit Bihoreanul.ro, Inspectoratul Școlar a reclamat-o procurorilor pe profesoara de limba engleză încă din luna septembrie, la scurt timp de la începutul anului școlar. Între timp, femeia a participat şi la protestele împotriva purtării măştilor de protecţie organizate în Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...