„Profilul” lui Putin făcut de George Simion la un post de televiziune polonez

George Simion, co-președinte al partidului AUR, a analizat conflictul din Ucraina la o televiziune din Polonia și i-a făcut „profilul” președintelui Putin. Simion a spus, printre altele, că „Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război”.

„Nu putem să ȋi permitem să facă ceea ce le face el acum ucrainenilor şi ucrainencelor. În sfârşit au ȋnceput aliaţii noştri să ȋnţeleagă cel puţin un pic din ceea ce am trăit noi ani de zile din cauza ruşilor”, a declarat Simion la postul de televiziune polonez, potrivit  Niezalezna.pl.

Întrebat dacă NATO ar trebui să-și retragă trupele din România, Simion susține că un astfel de scenariu „este inacceptabil”. „Criminalul nu trebuie să ne intimideze. El crede că estul Europei e curtea lui de joacă. Să se ȋntoarcă ȋn Rusia. Sunt convins de puterea NATO. Noi, România, avem mult de ȋnvăţat din experienţa polonezilor. Să ne ȋntoarcem la era când Moscova dicta soarta Europei de Est, aşa ceva este inacceptabil. Trebuie să apărăm identitatea Europei şi să ne amintim paginile ȋntunecate ale istoriei. Iar Berlinul trebuie neapărat să acţioneze, a mai adăugat Simion,.care este totodată și liderul grupului parlamentar de prietenie româno-polonez

Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă

În opinia lui Simion, europenii nu trebuie să cedeze în fața șantajului de la Kremlin. „Sper ca politicienii occidentali să ȋnceapă să ȋnţeleagă că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj. Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă de acţiunile lui Scholz şi ale lui Putin. Nu ştiu de ce nu ȋnţelege Occidentul acest lucru” , a mai spus George Simion

Sper că ȋnţelegeţi că acum Putin şantajează Germania şi Bruxellesul, pe liderii de acolo, fie că e vorba de Timmermans, fie că e vorba de Verhofstadt. El (Putin – n.r.) ȋncearcă să impună principiile neutralităţii ţărilor din centrul şi estul Europei. Să cedezi ȋn faţa lui Putin e aproape o crimă, pentru că este un criminal. Sper că ȋncepem să ȋnţelegem că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj”, a conchis el.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...