Profit și afaceri în creștere la Romgaz, în primele nouă luni

Profitul producătorului naţional de gaze Romgaz a crescut cu 22,7%, în primele nouă luni ale acestui an, până la 1,156 miliarde lei, faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul unei majorări a producţiei de gaze cu 15,9%, potrivit raportului companiei transmis la Bursa de Valori Bucureşti.

În același timp, s-a majorat și cifra de afaceri, chiar dacă avansul este ceva mai mic. Compania a înregistrat afaceri de 3,496 miliarde de lei, în perioada ianuarie – septembrie, ceea ce înseamnă un plus de 19,8%. În trimestrul trei, cifra de afaceri consolidată a crescut cu 71,9%, raportat la trimestrul trei din 2020.

Producţia de gaze naturale realizată în primele nouă luni  a fost de 3,706 miliarde de metri cubi, cu 15,9% mai mult, comparativ cu producţia din perioada similară din 2020. În același timp, cantitatea de energie electrică produsă a fost de 426,071 GWh,  în scădere cu 31,04% (-191,795 GWh), raportat la perioada similară a anului trecut.

Pe de altă parte, marjele realizate ale profitului net consolidat (33,07%), EBIT consolidat (37,50%) şi EBITDA consolidat (51,69%) sunt relativ similare cu cele raportate la 30 septembrie 2020, ceea ce arată o menţinere a profitabilităţii grupului.

Compania are o cotă pe piaţa producţiei de gaze, estimată pentru primele nouă luni ale anului 2021, la 45,8%, în creștere cu 8% decât cea înregistrată în aceeaşi perioada a anului trecut.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...