Finanțare pentru o tehnologie a lui Musk, testată deocamdată pe porci şi o maimuţă

Publicat: 07 aug. 2021, 00:03, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
Finanțare pentru o tehnologie a lui Musk, testată deocamdată pe porci şi o maimuţă

Neuralink, compania specializată în implanturi cerebrale a miliardarului Elon Musk, a atras o finanţare de 205 milioane de dolari de la investitori între care se află Google Ventures, Founders Fund, al lui Peter Thiel, şi directorul general al OpenAI, CEO Sam Altman,

Runda de finanţare a fost condusă de Vy Capital din Dubai. Finanţarea a avut loc la doi ani după ce Neuralink a atras 51 de milioane de dolari. Investiţiile totale în companie se ridică în prezent la 363 de milioane de dolari, potrivit firmei Crunchbase, care urmăreşte evoluţia start-up-urilor. Fondată în 2016, Neuralink încearcă să dezvolte implanturi cerebrale în bandă largă care pot comunica cu telefoanele şi computerele.

Deocamdată, teste pe porci și o maimuță

Compania se concentrează pe dispozitivele destinate pesrsoanelor care nu pot interacţiona cu multe dintre dispozitivele actuale şi se îndreaptă către testele pe oameni, potrivit news.ro. ”Prima indicaţie a acestor dispozitive este de a ajuta persoanele tetraplegice să îşi redobândească independenţa digitală prin interacţiunea cu computerele şi telefoanele lor, în bandă largă şi într-un mod natural”, potrivit companiei.

Deocamdată, tehnologia este testată pe porci şi o maimuţă care a putut juca un joc video Pong cu mintea sa.