Profitorii de război: Chiria unui apartament în zonele nebombardate din Ucraina a crescut și de 4-5 ori. Reacția autorităților

Chiria unui apartament în regiunile ucrainene neafectate de război a crescut și de patru – cinci ori, determinând autoritățile locale să ia atitudine. Este cazul lui Oleksandr Simchyshyn, primaru în Hmelnițki, un oraș din vestul Ucrainei, care a declarat că va sesiza administrația militară despre proprietarii care au crescut nejustificat prețurile locuințelor pentru a fi rechiziíonate în favoarea statului.

Sunt multe cazuri în care vedem un salt brusc al prețului chiriiilor. Apartamentul care costa 5 mii de grivne (aprox 150 euro, n.r.) pe lună, din anumite motive a început să coste 22 de mii de grivne (675 euro, n.r.). Unii vor să facă bani din război și din această cerere uriașă, pe seama celor care fug din orașele bombardate“, a spus primarul din Hmelnițki, citat de agenția de presă Ukrainski Novini.

El a precizat că, în cazul în care astfel de informații se vor dovedi adevărate, va contacta personal administrația militară, care are autoritatea de a pune sechestru pe astfel de bunuri în favoarea statului.

Primarul din Lviv, Andriy Sadovyi, a procedat la fel și a trimis administrației militare date despre proprietarii care au crescut în mod nejustificat prețurile locuințelor. Acestea pot fi rechiziționate și folosite de armată sau cei care au nevoie de azil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...