Program de guvernare: Înființarea unui Netflix educațional românesc/ Vouchere culturale pentru elevi

Sorin Cîmpeanu va fi în continuare ministrul Educației în Cabinetul Ciucă. Potrivit programului de guvernare al PNL-PSD-UDMR, în ultimii 20 de ani de politici publice s-a constat un lucru: copiii și profesorii din România nu beneficiază de condiții adecvate de desfășurare a procesului educațional.

Principalul scop al Guvernului Ciucă în ceea ce privește Educația din România pentru perioada 2021-2023 este operaționalizarea și implementarea proiectului  ”România Educată”.

„Pentru operaţionalizarea implementării proiectului „România Educată”, Guvernul va susţine creşteri graduale, până în anul 2024, pentru finanţarea educaţiei, de până la 18% din bugetul naţional (6% din PIB) şi de până la 3% din bugetul naţional (1% din PIB) pentru finanţarea publică a cercetării, complementar cu finanţarea asigurată prin PNRR”, se arată în document.

Un alt obiectiv important este mărirea salariilor de bază cu 25-30% pentru profesorii care vor face activități în programul „Școala după școală”, dacă orele nu intră în norma didactică. O altă noutate a programului de guvernare este înființarea unui „Netflix educațional românesc”, plus vouchere culturale pentru elevi de 250 lei pe an.

Printre măsurile pentru perioada de pandemie prevăzute în program se numără: asigurarea condiţiilor necesare prezenţei fizice în şcoli este prioritară, punând în aplicare toate măsurile care ţin de crearea condiţiilor igienico-sanitare la nivelul unităţilor de învăţământ (materialele şi echipamente sanitare, igienizări de spaţii şcolare, extinderea spaţiilor învăţământ existente, transport gratuit, etc.); creşterea gradului de vaccinare în unităţi/ instituţii de învăţământ, inclusiv prin susţinerea campaniilor de vaccinare în colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi cu toate instituţiile/ autorităţile cu atribuţii în domeniu.

Totodată, programul de guvernare prevede că testarea elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic trebuie realizată periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...