Program național de creștere a natalității: Cine poate beneficia și ce sume primește

Cuplurile dar și femeile singure pot beneficia de un ajutor financiar pentru proceduri medicale ce au drept scop creșterea natalității, se arată în proiectul unei Hotărâri Guvernamentale ce a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Legislativ.

Executivul dorește să lanseze programul prin intermediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Conform documentului, din 2023 ar urma să primească sprijin financiar un număr de 10.000 de beneficiari, pentru efectuarea, pe teritoriul României, a procedurilor medicale de specialitate.

Pentru acest an ar primi sprijin financiar cel mult 2.500 de beneficiari, proporțional cu numărul de luni rămase din anul în curs.

Condițiile care trebuie îndeplinite

„Beneficiarii programului sunt cuplurile și persoanele singure care au recomandare din partea unui specialist să urmeze proceduri necesare care să aibă ca rezultat creșterea natalității”, se arată în documentul guvernamental.

Cei care primesc finanțarea trebuie să fie cetățeni români și procedurile recomandate trebuie să se desfășoare într-o unitate autorizată de pe teritoriul României.

Vârsta femeii beneficiare trebuie să fie între 20 – 45 ani și pot primi sprijinul financiar pentru un număr de maximum trei proceduri în fiecare an de derulare al programului.

Valoarea este de maximum 15.000 lei per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității iar banii se acordă la cererea și declarația pe propria răspundere a beneficiarului, însoțite de documente doveditoare, în două tranșe.

Documentele pot fi depuse în format electronic la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sau la sediile Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială și al Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București.

Aprobarea acordării sprijinului financiar se realizează de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...