Programul de inovaţie al Visa se extinde pe mai multe piețe din sud-estul Europei, inclusiv România

Visa anunţă că programul său Visa Innovation Program, o platformă de parteneriate între startup-uri fintech, bănci şi antreprenori cu experienţă din regiunea Europei de Sud-Est, se extinde în mai multe ţări, inclusiv în România, cu scopul de a atrage mai multe fintech-uri.

Startup-urile care vor fi acceptate în program vor putea să beneficieze, alături de companiile care au finalizat deja programul, de accesul la numeroase resurse, la o rețea de parteneri, de mentorat și oportunități de afaceri.

Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor la cea de-a treia etapă a programului de inovaţie al Visa este 15 aprilie. Startup-urile cu echipe dedicate și produse sau soluții live, care vizează sectorul IMM-urilor, circulaţia fluxurilor financiare, dezvoltarea experienței de plată de ultimă generație sau construirea de orașe mai inteligente pot trimite aplicaţii direct pe site-ul visainnovationprogram.com.

Scalare şi acces la mai multe resurse

Programul de inovaţie al Visa pune la dispoziţia startup-urilor în fază incipientă (pre-seed, seed și seria A) o platformă pentru testarea, validarea, co-crearea și lansarea de noi concepte de produse inovatoare în colaborare cu Visa și rețeaua sa de parteneri globali, scurtând semnificativ procesul de lansare pe piață. Iniţiat în 2018, programul a atras până în prezent peste 300 de aplicaţii și a recrutat peste 30 de companii în faza de concept, proiecte pilot de testare sau acces pe piaţă, valorificând orientarea către client și metodologia de creare a designului.

Proiectul oferă acces la instituții financiare și alți parteneri din Bulgaria, Grecia și Turcia. Odată cu expansiunea la nivel regional, programul devine accesibil pentru o comunitate mai mare de fintech-uri din sud-estul Europei și oferă băncilor participante, instituțiilor financiare nonbancare și comercianților din cele trei ţări acces la cele mai recente inovații în spațiul fintech din regiune.

În același timp, startup-urile din sud-estul Europei care sunt acceptate în program beneficiază de informaţii practice, acces la resurse tehnologice solide și mentorat pentru a derula proiecte pilot plătite împreună cu partenerii din program, pe pieţele din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Visa Innovation Program este implementat în Bulgaria de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri locale și fonduri de capital de risc în stadiu incipient, de Crowdpolicy în Grecia și de Hackquarters în Turcia.

Programul de inovaţie al Visa trece la nivelul următor, prin expansiune la nivel regional

„La Visa, considerăm că parteneriatele cu companiile fintech sunt esențiale pentru stimularea inovației, în beneficiul consumatorilor, afacerilor și clienților. Programul de inovaţie al Visa este poarta de acces la rețeaua noastră globală, la brandul de încredere și la tehnologia de ultimă generație care îi poate ajuta să își atingă obiectivele, în măsura în care aceste companii vin cu idei originale și noi moduri de abordare a problemelor. Extinderea programului şi în România va permite accesul mai multor companii fintech, oferind în același timp numeroase oportunități de colaborare cu partenerii de afaceri ai Visa pe plan extern. Așteptăm cu nerăbdare să vedem fintech-uri românești în cea de-a treia etapă a programului și avem convingerea că inovația va continua să contribuie la dezvoltarea următoarei generații de soluții de plăți”, a declarat Elena Ungureanu, Visa Country Manager în România.

„Pe măsură ce programul se extinde și se maturizează, creşte şi accesul la oportunități pentru startup-urile participante, oferindu-le posibilități nelimitate de a învăța, testa și de a-şi valida ideile cu o viteză uimitoare, de a-și dezvolta afacerea și de a se extinde mai rapid. De asemenea, programul facilitează colaborarea între toți jucătorii din industrie, ceea ce înseamnă în final produse și servicii mai bune și valoare adăugată pentru clienți”, a declarat Daniel Tomov, Managing Partner la Eleven Ventures.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...