Programul „Permis pentru Viitor”. Cum poți obține permisul fără să plătești?

Publicat: 10 ian. 2024, 14:45, de Oana Dințică, în ACTUALITATE , ? cititori
Programul „Permis pentru Viitor”. Cum poți obține permisul fără să plătești?

Programul „Permis pentru Viitor” este o oportunitate prin care cei interesați pot face școala de șoferi pentru a obține permisul de conducere fără a plăti taxa aferentă. Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani și care provin din medii defavorizate.  

Prin intermediul programului, tinerii pot obține permisul de conducere pentru categoriile B, C sau D, chiar și pentru alte vehicule, cum ar fi tractoare, troleibuze sau tramvaie.  

Costurile pentru efectuarea școlii sunt suportate de Fundaţia Pentru Comunitate, la fel și cheltuielile adiacente.  

Cei interesați trebuie să trimită documentele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024.

Care sunt documentele necesare pentru a obține permisul de conducere: 

  • scrisoare de motivare personală 
  • anchetă socială 
  • declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
  • ofertă de preț de la școala de șoferi 
  • document despre nivelul studiilor absolvite. 

Tinerii interesați ar trebui să știe și că dacă au obținut permisul de conducere într-o ediție anterioară, pot depune documentele necesare și pentru obținerea altei categorii. Aceștia trebuie să trimită doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preţ şi o scrisoare de motivaţie personală, conform informațiilor precizate pe site-ul organizației. 

Programul „Permis pentru Viitor” se derulează din anul 2016 și până acum 337 de tineri au primit finanțare pentru a beneficia de cursurile școlilor de șoferi. Din cei 337 de tineri, un număr de 169 au finalizat cu succes școlile de șoferi, iar alți 55 continuă cursurile școlilor de șoferi în acest moment.  

Prețurile pentru școala de șoferi au suferit scumpiri din 2020 și până acum. Tarifele pot varia în funcție de școala aleasă și de mașina pe care cursanții învață.