Programul Rabla, prelungit până pe 30 octombrie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că sesiunea de înscriere a persoanelor juridice în programele Rabla „Clasic” şi „Plus” a fost prelungită până la data de 30 octombrie 2020.

Dosarele de acceptare depuse de persoanele juridice în cadrul celor două programe guvernamentale se transmit la AFM exclusiv prin intermediul poştei electronice.

Conform datelor oficiale, în urma aprobării în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 28 septembrie 2020, au mai fost publicate 86 de dosare acceptate pentru 170 de autovehicule în programul „Rabla Clasic” şi 103 dosare pentru 154 autovehicule, dintre care 119 de autovehicule pur electrice şi 35 autovehicule electrice hibride, în programul „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor sau dealerilor auto validaţi în cele două programe.

Ediția din 2020 a programului Rabla a demarat pe 17 martie având un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea acestuia. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul „Rabla Plus” a început pe 25 martie 2020, iar doritorii au posibilitatea să cumpere o maşină 100% electrică sau hibrid plug-in, ba chiar, pentru prima dată, motociclete electrice.

Datele Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) arată că, de la înfiinţarea Programului Rabla, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole