Proiect: Coduri QR pentru informații despre monumentele din București

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat un proiect care vizează digitalizarea patrimoniului bucureştean, prin realizarea unui circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR.

Cheltuielile pentru acest proiect, adoptat în ședința de vineri – cu 34 de voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi trei abţineri – vor fi cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Proiectul a fost inițiat de consilierul municipal USR Cosmin Smighelschi.

Mai exact, proiectul presupune instalarea unor însemne descriptive împreună cu un cod QR unic în dreptul fiecărui monument aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti şi administrarea Direcţiei Generate de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public.

Prin scanarea codului cu ajutorul oricărui dispozitiv mobil cu conexiune la internet, se va accesa baza de date online, pe un site public ce va oferi următoarele informaţii: descrierea detaliată a monumentului, a autorilor şi istoricului; localizarea exactă pe hartă; posibilitatea traducerii site-ului în toate limbile de largă circulaţie internaţională; alte funcţionalităţi precum trimiterea unor sesizări cu privire la starea monumentului.

Durata pentru implementare este de patru luni

Accesul la baza de bate a codurilor QR şi localizarea monumentelor pe hartă vor fi puse la dispoziţie gratuit.

Administratorul proiectului va fi Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Aceasta va asigura obţinerea avizelor necesare pentru amplasarea şi producerea plăcilor pe care vor fi marcate codurile QR, montarea şi întreţinerea lor. De asemenea, va asigura dezvoltarea platformei online, actualizarea şi certificarea conţinutului şi a informaţiilor prezentate, mentenanţa şi actualizarea acesteia, potrivit Agerpres.

Durata estimată pentru implementare este de patru luni, după obţinerea tuturor avizelor necesare. „După Sibiu şi Alba lulia a venit rândul Bucureştiului să includă în promovarea monumentelor istorice de arhitectură de for public aplicarea plăcuţelor cu standardul decodare tip QR.

Acest lucru presupune implementarea unui proiect pilot şi integrarea informaţiei de tip QR code în zona amenajării peisagistice a obiectivelor turistice – monumente de for public. (…) Folosirea codului QR este destul de cunoscută în toată lumea şi implementată în foarte multe domenii„, se menţionează în raportul de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...