Proiect de lege: 2.000 de lei, bonus lunar COVID 19 pentru Poliția locală

Publicat: 27 oct. 2020, 13:30, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Proiect de lege: 2.000 de lei, bonus lunar COVID 19 pentru Poliția locală
Politia locala

Fostul deputat PSD, trecut la PPUSL-partidul controlat lui Dan Voiculescu, Dorel Căprar, a depus la Senat un proiect de lege controversat care va genera o mulțime de controverse.

„Se aprobă acordarea unui stimulent în cuantum de 2.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale, şi a 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Poliţiei Locale, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, din bugetul de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene”, prevede proiectul înregistrat la Senat.

Practic, deputatul Dorel Căprar vrea ca fiecare poliţist local să primească 2.000 de lei bonus lunar pentru lupta împotriva COVID-19. Suma este aceeași ca în cazul profesorilor din sistemul de învățământ.