Proiect de lege pentru ca 30% dintre candidaţii de la alegerile locale să fie femei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a declarat joi, la Deva, că împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, şi cu alţi parlamentari a depus un proiect de lege prin care se prevede ca 30% dintre candidaţii de pe listele la alegerile locale să fie femei.

În acelaşi procent ar urma să fie şi reprezentarea femeilor în consiliile de administraţie ale întreprinderilor de stat.

„Se prevede ca 30% dintre candidaţii de pe liste la alegerile locale să fie femei şi, de asemenea, 30% din consiliile de administraţie ale întreprinderilor de stat să fie femei. De exemplu, într-un consiliu de administraţie de cinci persoane să fie minimum o doamnă şi în unul care este format din şapte membri să fie minimum două femei”, a explicat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a adăugat că, spre deosebire de alte domenii ale vieţii economice şi sociale, prezenţa femeilor în politică sau în administraţie este redusă, motiv pentru care este necesară o legiferare în acest sens.

„De ce este nevoie în România de cote de gen? Pentru că altfel nu s-a putut. Din păcate, cota de reprezentare a femeilor în viaţa publică nu a crescut natural, spre deosebire de antreprenoriat, artă, cultură, educaţie, sănătate, acolo unde femeile activează şi au o reprezentare favorabilă. Sunt domenii precum politica, administraţia şi companiile de stat din domeniul economic în care femeile sunt subreprezentate”, a adăugat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse se află joi în judeţul Hunedoara unde vizitează, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, mai multe locuri în care trăiesc copii din familii cu o condiţie financiară precară, dar şi pentru a vedea condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea lucrătorii sociali.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...