La TVR: Proiect media inedit, adresat internauților

Din acest an, în ultima duminică a fiecărei luni, Televiziunea Română aduce publicului larg câte o producţie valoroasă dar mai puţin cunoscută din Arhiva TVR, filme documentare realizate în coproducţie cu parteneri din România sau din străinătate.

Din 31 ianuarie, lunar, câte o coproducţie va fi disponibilă exclusiv online pe canalul Arhivei TVR, de unde va fi preluată, în social media, de către partenerii proiectului. Noutatea este că filmele se vor adresa internauţilor, ele putând fi vizionate online, gratuit, într-un anumit interval de timp, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR – de unde vor fi preluate şi de către partenerii acestui nou proiect.

Această iniţiativă a TVR va aduce pe parcursul anului 2021, publicului de pe internet, coproducţii dedicate marilor personalităţi din cultura și sportul românesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric si social. În acelaşi timp, activitatea de coproducţie vine în sprijinul sectorului independent – o nouă dovadă că Televiziunea Publică este singura instituţie media din România care sprijină industria autohtonă de film şi teatru.

Poveste despre teatru, despre film, despre viață

Şi pentru că pe 3 februarie 2021, actorul Ştefan Iordache ar fi împlinit 80 de ani, Televiziunea Română i-a dedicat în online, pe 31 ianuarie, documentarul Hobby-ul meu este viaţa, iar pe TVR 3, în 7 februarie, îi dedică spectacolul de teatru Don Juan în regia lui Dinu Cernescu, precum şi un alt documentar – Portret Ştefan Iordache, în regia Danielei Ciolan.

Documentarul din 31 ianuarie de pe canalul YouTube al Arhivei TVR este o coproducţie Televiziunea Română şi Filmex din 2010. Filmul în regia Șerban Marinescu și reprezintă un portret al actorului, realizat prin interviuri și cu fragmente din filmele în care acesta a jucat. Documentarul Hobby-ul meu este viaţa – este o poveste despre teatru, despre film, despre viață creată din interviurile pe care actorul le-a dat de-a lungul vieții.

Este un film documentar, portret al uriașului actor Ștefan Iordache, „actorul salturilor mortale, actorul utopic, actorul poet, actorul telegenic, fonogenic, emblema unei generații” (citat din volumul Ludmilei Patlanjoglu – „Regele Scamator. Ștefan Iordache”, editura Nemira).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...