Proiect pilot cu fonduri europene pentru irigațiile din România

În acest moment, expertiza Băncii Mondiale se dovedește vitală pentru implementarea reformelor pe care Români și le-a asumat prin PNRR.

Delegaţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a convenit cu oficiali de la Bruxelles ca în REpowerEU să existe un proiect pilot în irigaţii, care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare, potrivit ministrului de resort, Marcel Boloş.

„În urma discuţiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în REPowerEU un proiect pilot în irigaţii care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare şi o alocare specială pentru a asigura eficienţa energetică a locuinţelor sociale”, a scris ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, în prezent, expertiza World Bank Europe and Central Asia se dovedeşte vitală pentru implementarea reformelor pe care România şi le-a asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanţa companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare. Tocmai de aceea, avem nevoie de o relaţie mai strânsă, aplicată. Am avut o discuţie foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări şi pentru investiţiile şi reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU. Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 miliarde de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă şi la preţuri accesibile”, a subliniat Marcel Boloş.

O delegaţie a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condusă de ministrul Marcel Boloş, se află, în perioada 15-18 mai, la Bruxelles, pentru avansarea discuţiilor pentru modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare. Tocmai de aceea, avem nevoie de o relație mai strânsă, aplicată.

Am avut o discuție foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări și pentru investițiile și reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU.

Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 𝟏,𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile.
Transmit pe această cale și 𝐨 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚̆: în urma discuțiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în Repower EU 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐩𝐢𝐥𝐨𝐭 𝐢̂𝐧 𝐢𝐫𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐝𝐚̆ 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐥𝐨𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐞. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale”, a declarat Marcel Boloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...