Proiect PSD: Stimulent de risc pentru profesori pe perioada pandemiei

Social-democrații au depus, miercuri, un proiect de lege prin care propun acordarea unor stimulente de risc în valoarea de 2.000 de lei pentru cadrele didactice și de 1.500 de lei pentru personalul auxiliar în școli, pe perioada stării de urgență sau de alertă.

Potrivit documentului, stimulentele ar urma să fi acordate pentru că profesorii și personalul auxiliar sunt expuși unui risc și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Potrivit expunerii de motive, ținând cont de începerea noului an școlar, atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia de coronavirus și vor fi extrem de expuși, motiv pentru care este necesar ca statul să le acorde un stimulent de risc.

Proiectul a fost semnat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, senatorul PSD, Paul Stănescu, Deputatul PSD Alfred Simonis, senatorul PSD Robert Cazanciuc și senatorul PSD, Radu Preda.

Proiectul de lege al social-democraților poate fi consultat AICI și AICI

1 COMENTARIU

  1. Industria romanească este pa val ? Intreprinderile de stat sunt cumva pe val si scot profit ? Intreprinderile private primesc biciul de aur de la PSD pentru a transforma muncitorul disciplinat si umil care lucrează peste 12/h in condiții nu tocmai ușoare într-un sclav modern ? Datorita PSD-lui învățământul romanesc se afla acolo unde ne este rușine sa vorbim cu voce tare si sa arătam urâțenia locului cu degetul arătător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...