Proiect PSD: Stimulent de risc pentru profesori pe perioada pandemiei

Social-democrații au depus, miercuri, un proiect de lege prin care propun acordarea unor stimulente de risc în valoarea de 2.000 de lei pentru cadrele didactice și de 1.500 de lei pentru personalul auxiliar în școli, pe perioada stării de urgență sau de alertă.

Potrivit documentului, stimulentele ar urma să fi acordate pentru că profesorii și personalul auxiliar sunt expuși unui risc și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Potrivit expunerii de motive, ținând cont de începerea noului an școlar, atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia de coronavirus și vor fi extrem de expuși, motiv pentru care este necesar ca statul să le acorde un stimulent de risc.

Proiectul a fost semnat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, senatorul PSD, Paul Stănescu, Deputatul PSD Alfred Simonis, senatorul PSD Robert Cazanciuc și senatorul PSD, Radu Preda.

Proiectul de lege al social-democraților poate fi consultat AICI și AICI

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....