Proiectul de desfiinţare al SIIJ din care sunt eliminate „superimunităţile magistraților”, trimis la CSM

Ministrul Justiţiei anunţă că trimite joi, în ajun de Anul Nou, către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) proiectul pentru desfiinţarea Secției Speciale din care sunt eliminate „aşa-zisele superimunităţi al judecătorilor şi procurorilor”.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

„Încă de la preluarea acestui mandat, am discutat în cadrul Direcţiei de elaborare a actelor normative în sensul de a face unele corecturi ale proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz. Am făcut acest lucru, iar în cursul zilei de astăzi vom trimite către CSM proiectul. Vreau să vă fac precizarea că din proiectul iniţial de lege am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea  SIIJ, eliminând celălalte articole care se refereau la aşa-zise super imunităţi ale judecătorilor şi procurorilor pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care din punctul meu de vedere nu îşi aveau locul în acest proiect de lege”, a transmis Stelian Ion, citat de news.ro.

Stelian Ion spune că va fi trimisă către GRECO o informare legată de SIIJ.

„O a treia chestiune este cea legată de răspunsul pe care îl vom trimite în cursul zilei de azi către GRECO. Până la sfârşitul anului trebuie să trimitem acest răspuns suplimentar faţă de ceea ce s-a răspuns până acum. Le vom spune că avem în programul de guvernare clar stabilită prioritatea desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, o chestiune solicitată în mod expres, în mod argumentat de către GRECO. De asemenea, în plus avem prinsă în programul de guvernare chestiunea referitoare la procedura de numire a procurorilor de rang înalt, în sensul întăririi rolului Consiliului Superior al Magistraturii”, a mai afirmat Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole