Proiectul de lege prin care angajații pot alege să lucreze până la vârsta de 70 de ani, în dezbatere publică

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că proiectul de lege prin care angajații pot alege să lucreze până la vârsta de 70 de ani va fi pus astăzi în dezbatere publică.

Proiectul prevede că acești angajați pot alege să continue să lucreze până la 70 de ani, timp în care plata pensiei e suspendată doar în sectorul public, potrivit G4Media.

Proiectul prevede și excepții, precum cadrele didactice, care pot fi plătite doar cu ora după împlinirea vârstei de pensionare, plată ce poate fi cumulată cu pensia, a mai precizat sursa citată.

„E o acțiune a angajatului de a munci în continuare. Aduce avantaje, pe lângă faptul că persoana rămâne activă, și posibilitatea de a-și menține nivelul salariului avut la împlinirea vârstei de pensionare. (…) Este un drept, nu o obligație. Legală rămâne posibilitatea de a se pensiona oricând”, a susținut ministrul Muncii.

Orice angajat, care își va dori să revină asupra deciziei și să se întoarcă la pensie, o poate face oricând

Persoanele pot solicita recalcularea pensiei, avantajul fiind majorarea pensiei proporțional cu perioada lucrată. Prevederile se aplică persoanelor din sistemul public și privat. În sectorul public nu e necesar acordul angajatorului, în sectorul privat e nevoie de acordul angajatorului, a mai scris G4Media.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole