Promoții false la peste o mie de produse pe altex.ro. ANPC cere suspendarea site-ului Altex

Protecţia Consumatorilor a propus suspendarea activităţii site-ului altex.ro pentru promoții false la peste o mie de produse, în contextul Black Friday. Altex a fost amendat cu 50.000 de lei și comentează că “nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”.

Comisarii Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au accesat site-ul altex.ro și au constatat că retailerul promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Oficialii ANPC au depistat peste o mie de produse cu abateri de preţ, afişate pe site, informează un comunicat al instituției.

În urma controlului,  ANPC a amendat compania Altex cu 50.000 de lei și cer suspendarea temporară a site-ului altex.ro.

Altex: “Nu putem fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”

„Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe această temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”, subliniază comunicatul citat.

În această perioadă, în care magazinele au organizat Black Friday, o perioadă în care își vând produsele la prețuri reduse, ANPC a desfășurat mai multe verificări ale mediului online.

De asemenea, Autoritatea va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înşelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

„ANPC îi sfătuieşte pe consumatori să manifeste atenţie sporită atunci când doresc să achiziţioneze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislaţia în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici şi îi asigură pe cetăţeni că supraveghează, la rândul său, permanent piaţa pentru a preîntâmpina sau sancţiona astfel de cazuri”, se mai arată în documentul citat.

În luna aprilie și Consiliul Concurenței a investigat companiile Samsung, Altex, Flanco și eMag pentru potențiale înțelegeri de fixare a preţurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...