Promovabilitaea în facultăți a crescut mult în mediile defavorizate

Publicat: 01 oct. 2020, 13:19, de Ramona Feraru Kim, în SOCIAL , ? cititori
Promovabilitaea în facultăți a crescut mult în mediile defavorizate

În mediul rural, dintre adulții cu vârste între 30 și 34 de ani, doar 7,8% au studii superioare, potrivit reprezentanţilor World Vision România.

Totuși, peste 70% dintre liceenii din mediul rural care au accesat programul „Vreau în clasa a 9-a”, susţinut de World Vision România, au fost admişi la facultate anul acesta.

Totuși, ţara noastră încă se plasează mult sub media europeană în ceea ce priveşte ponderea persoanelor cu studii superioare din totalul populaţiei. Conform datelor furnizate 26% în 2017, faţă de media UE de 40%.

În plus, angajatorii spun că absolvenţii care intră pe piaţa forţei de muncă au competenţe prea teoretice şi că acestora le lipsesc adesea competenţele non-tehnice esenţiale, printre care se numără soluţionarea problemelor, munca în echipă şi comunicarea, conform Raportului de ţară din 2019, realizat de Comisia Europeană, se menţionează în comunicat.

Peste 94% au luat note peste 8

În programul „Vreau în clasa a 9-a” al Fundaţiei World Vision România au fost înscrişi în acest an şcolar peste 700 de elevi de liceu, dintre care 147 au dat examenul de bacalaureat.

După sesiunea de bacalaureat din august, promovabilitatea liceenilor din program a crescut la 94,61%, iar aproape două treimi dintre aceştia au obţinut note peste 8,00, cea mai mare medie fiind de 10 pe linie.

Peste 70% dintre liceenii care au luat examenul de bacalaureat au fost admişi la o formă de învăţământ superior, iar facultăţile la care au fost admişi acoperă o paletă foarte largă: de la Medicină, la Chimie, Psihologie, Politehnică, Informatică, Geografie, Finanţe, Inginerie şi Management în Agricultură, Litere, Sociologie.

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.

Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.