Proprietarul Trattoria Monza vrea să facă un bloc de 6 etaje pe bulevardul Ferdinand. Vecinii se opun

Proprietarul Trattoria Monza, Gheorghe Mihai-Răzvan a depus, în parteneriat cu Mihai și Mihaela Rodica Pleșoiu, circa zeci de apartamente pe un teren de circa 550 mp amplasat pe bulevardul Ferdinand, la intersecție cu strada Horia. Proiectul rezidențial e în faze preliminare, dar depășește reglementările PUG și cele ale zonei protejate Bulevardul Ferdinand. De asemenea, vecinii se opun construcției.

Mihai-Răzvan Gheorghe va dezvolta proiectul prin intermediul companiei Max Estate, împreună cu Belrom Invest, companie deținută de Mihai și Mihaela Rodica Pleșoiu. Cele două firme dețineau două terenuri, de 398 mp și 136 mp, care au fost alipite pentru dezvoltarea proiectului cu spații comerciale la parter.

Potrivit documentelor studiate de Puterea.ro, proiectul va avea un POT de 66%, depășind ușor reglementările, de 65%, iar acum în zonă POT-ul e de 35,16%, un CUT de 4, iar regimul de înălțime va fi S+P+4E cu etajele 5 și 6 retrase și o înălțime maximă de 24 de metri, cu circa 10 metri peste nivelul maxim acceptat în respectiva zonă protejată.

Vecinii se opun

„Este scandalos cum se transformă zona protejată 7 Ferdinand într-o mică Pipera! Nu dorim acest PUZ derogatoriu, nu dorim să înalțe acest bloc la 24 m, nu dorim sa fie spații verzi atât de puține. Pe terenul de la Ferdinand nr 72, 74 A, 76, 78 s-a mai aprobat un PUZ scandalos în ciuda sesizărilor noastre, PUZ pe care îl vom ataca în instanță. Mai încolo pe strada Pictor Ion Andreescu se înalță iarăși un bloc pentru că s-a demolat o vilă. Vă rugăm să încetați cu aceste PUZ-uri derogatorii aprobate de fostul arhitect șef. În orice oraș normal, dacă există o clădire pe colț un pic mai înaltă asta nu înseamnă că trebuie mutilată zona. Vă rugăm să țineți seama de caracterul zonei și de interesele oamenilor”, sună mesajul unei asociații de proprietari din zonă.

De asemenea, investitorii au circa 36 mp concesionați pentru construcția unei parcări supraetajate.

Trattoria Monza, una dintre cele 24 de companii la care Gheorghe Mihai-Răzvan este asociat sau proprietar, are o unitate în apropiere de IOR, în sectorul 3, și, potrivit site-ului companiei ar urma să deschidă alta în Drumul Taberei, dar pandemia de coronavirus a amânat, probabil, planurile acestuia.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole