Propunere pentru stoparea incendiilor de pe câmpuri: tăierea de la subvențiile agricole

În toate județele se dau foc pășunilor. Incendiile pot oricând scăpa de sub control, mai ales odată cu intensificarea vitezei vântului. Un viceprimar a găsit o soluție: ”piromanii” vor fi tăiați de la subvențiile agricole.

Incendierea pășunilor este o practică frecventă, care în aceste zile s-a intensificat. Localnicii vor să scape astfel de resturile vegetale, dar fumul gros a impus în unele zone chiar întreruperea circulației pentru siguranța traficului și a șoferilor.

”Zeci de hectare de teren agricol au fost pârjolite de flăcările scăpate de sub control. La Gorbăneşti (n.r.:comună din jud. Botoșani) focul s-a întins pe circa 40 de hectare, incendiul fiind stins cu ajutorul pompierilor militari de la Garda de Intervenţie Truşeşti”, scrie Monitorul de Botoșani.

În ultimele 24 de ore, pompierii botoșăneni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea a 21 de incendii produse în gospodăriile și terenurile agricole (…)”, comunică aceeași sursă.

În cealaltă parte a țării, în județul Cluj, viceprimarul comunei Cojocna scrie pe Facebook despre 5-6 astfel de incendii, care unele dintre ele au fost întinse și au pus în pericol locuințe din zonele respective”.

Viceprimarul a găsit și o soluție pentru a pune capăt acestei periculoase practici: ”piromanii care dau foc câmpurilor riscă să nu își mai primească subvențiile agricole”, anunță Monitorul de Cluj.

”Nu te pedepsim că a ieșit focul de sub control, numai, ci pentru faptul că ai incendiat pășunea (…) Noi vom verifica tot și acolo unde constatăm că a avut loc o incendiere o să întocmim un proces verbal, o să mergem la Poliție să vedem dacă a fost anunțat incendiul respectiv și dacă se știe ce s-a întâmplat acolo și am să mă ocup să centralizez datele pe care le voi trimite la APIA, ca să știe reprezentanții că acea pășune a fost incendiată și pentru respectivul teren să nu se primească subvenția”, a transmis  pe Facebook viceprimarul comunei Cojocna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole