Protejarea emoțiilor la copii. Psiholog: „Profesorii ar trebui să nu facă din ore un rezumat al știrilor de seară”

Nu reprezintă nicio noutate faptul că această perioadă destul de îndelungată de conflict în Ucraina are implicații vaste, în ceea ce privește toate „straturile” societății”.

Spre exemplu, copiii ar trebui feriți de emoțiile adulților față de războiul din Ucraina, este de părere profesorul Mircea Miclea, psiholog, fost ministru al Educației.

El spune că, inevitabil, anxietatea părințior pe acest subiect se va transfera copiilor.

Chiar dacă părinții simt această anxietate, să nu lase această anxietate să se exprime atunci când copilul este de față, pentru că îl va contamina, în mod clar. Atitudinea părintelui este esențială. Trebuie să fim centrați, în această perioadă, pe chestiuni concrete. De exemplu: iată care este orarul tău pentru mâine”, a punctat psihologul la Radio Europa FM.

Mircea Miclea a adăugat un fapt interesant. Și anume: „Cu cât mintea noastră este mai centrată pe lucruri concrete, pe care le putem controla, care depind de noi, atunci anxietatea este mai redusă. Concretul ne reduce din anxietate”.

Datul cu părerea, mai cu măsură

Subiectul trebuie abordat cu grijă și la școală, de către profesori, a mai spus Mircea Miclea, în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM. Mai precis, potrivit psihologului, profesorii ar trebui să nu facă din orele lor un rezumat al știrilor de seara trecută și să piardă timp pentru predarea propriei materii, numai ca să-și dea și ei cu părerea despre ce se întâmplă în Ucraina și să le reactiveze copiilor, la fiecare oră, ce s-a întâmplat acolo.

Cred că școala ar putea delega pe profesorul de istorie, pe domnul diriginte sau pe consilierul școlar, dacă-l are, ca, din când în când, să le facă elevilor un rezumat despre ce s-a întâmplat.

Ei trebuie informați, dar doar din când în când. Expunerea prea mare la informații de genul acesta este detrimentală. Pentru că este o expunere la informație foarte saturată emoțional, cu foarte mare volatilitate și asta nu poate fi controlat”, conchide Mircea Miclea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...