Protest în Piața Victoriei: Cerere de justiție pentru victimele accidentului din 2 Mai! ”Pascule, ești un criminal”

Publicat: 13 apr. 2024, 21:45, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Protest în Piața Victoriei: Cerere de justiție pentru victimele accidentului din 2 Mai! ”Pascule, ești un criminal”

Sute de oameni s-au adunat în această seară în Piața Victoriei să ceară dreptate pentru tinerii uciși cu mașina de Vlad Pascu la 2 Mai.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat sâmbătă seara în Piața Victoriei din București pentru a protesta împotriva modului în care este gestionat dosarul crimei de la „2 Mai”. În accidentul din august 2023, doi tineri, Roberta Marina Dragomir și Sebastian Andrei Olariu, au fost uciși, iar alți trei au fost răniți, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina în grupul de tineri care mergeau pe marginea drumului.

Protestatarii au cerut „justiție egală pentru toată lumea”, acuzând corupția și incompetența din sistemul judiciar. „Supradoză de visuri spulberate”, „Greșeala se plătește”, „Justiție pentru Sebastian și Roberta”, „Cerem o judecată obiectivă”, ”Jos mâinile de pe justiție”, Măriți sentințele”, ”Pascu judecat și condamnat”, ”Justiție, nu corupție”, ”Pascule, ești un criminal”, au fost doar câteva dintre mesajele de pe pancartele aduse la protest.

La microfon a vorbit și una din profesoarele lui Sebastian Olariu, care a cerut participanților la manifestație să aprindă telefoanele în semn de amintire pentru Sebastian.

La protest s-a aflat și iubita lui Sebastian care ține în mâna un portret alb-negru cu el, cu aripi de înger.

La manifestație a fost prezent și tatăl lui Sebastian Olariu. Acesta a asistat la protest și la luările de cuvânt, dar nu a ținut un discurs. La un moment dat acestuia i s-a făcut rău și a fost scos din mulțime.

Organizatorii protestului, asociația „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”, sunt nemulțumiți de modul în care decurge procesul lui Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă. Ei consideră că justiția nu este imparțială și că pune accent mai mult pe apărarea vinovatului decât pe dreptatea victimelor.

„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul!”, au declarat organizatorii. „Justiția nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului.”

Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat cu un ultim mesaj al protestatarilor: nu vom renunța până când nu se va face dreptate.

Context:

  • Accidentul a avut loc pe 19 august 2023, pe DN 39, în apropierea localității Vama Veche.
  • Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
  • La termenul din 4 aprilie 2024, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.
  • Părinții victimelor acuză comportamentul judecătoarei din dosar, Ioana Ancuța Popoviciu.
  • Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei.
  • Tragedia a scos la iveală erori grave ale Poliției Române, care a permis lui Vlad Pascu să conducă sub influența drogurilor și să provoace accidentul mortal.