Protestul antivacciniștilor continuă, deși vaccinarea nu e obligatorie

La numai o oră după ce Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că vaccinarea nu va deveni obligatorie, protestarii antivacciniști AUR au continuat mitingul în fața Ministerului Sănătății, îmbrâncindu-se cu jandarmii. Unul dintre participanți a escaladat clădirea și s-a urcat pe balustrada balconului de la etajul I al ministerului.

Încă o dată George Simion a reușit să agite spiritele antivaccinării. Câteva sute de membri AUR și simpatizanți s-au strâns, astăzi, să facă miting la Ministerului Sănătății.

Motivul protestului este presupusa vaccinare obligatorie care se găsește într-un proiect vechi de strategie de vaccinare, care datează de circa șase ani și care nu are nici o legătură cu Strategia Naţională de Vaccinare propusă de actualul Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila. În Strategie nu există nicio prevedere care să indice faptul că vaccinarea va deveni obligatorie. 

Deși la conferința de presă de la 14.00, Alexandru Rafila a reafirmat că nu va impune vaccinarea obligatorie, protestul continuă și la această oră. Manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii, au aruncat cu sticle în ei și au continuat să strige „Rafila, trădătorul!” și „Jandarmeria apără hoția”, forțând intrarea în clădire. Un protestatar – Cezar Cătălin Avrămuță, autointiulat drept „Stegarul Dac” – a reușit să spargă cordonul jandarmilor și s-a cățărat pe clădirea ministerului, încercând să pătrundă pe geam în clădire. Pompierii au venit să-l convingă să coboare.

Știre în curs de actualizare

Mai multe articole...

Cele mai citite articole