Protocoalele de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei supuse spre ratificare Parlamentului

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a protocoalelor de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei.

Guvernul a aprobat, miercurea trecută, proiectul de lege privind ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei.

„România se află printre primele state care au iniţiat aceste demersuri de adoptare în plan naţional a deciziei de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei. Acest demers confirmă, pe de o parte, succesul Organizaţiei Nord-Atlantice ca organizaţie de securitate, dar şi politica ‘Uşilor deschise’, care a permis consolidarea, întărirea şi extinderea capacităţii sale de a furniza membrilor săi garanţii de securitate, cele mai puternice garanţii de securitate”, afirma purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Cele două protocoale au fost semnate pe 5 iulie la Bruxelles.

4 COMENTARII

 1. Rusia este o priveliște teribilă a unei țări în care oamenii fac trafic cu oameni, unde oamenii se numesc nu pe nume, ci prin porecle: Vanki, Steshki, Vaska, Palashki; o țară în care, în cele din urmă, nu numai că nu există garanții pentru o persoană, onoare și proprietate, dar nu există nici măcar un ordin de poliție, ci există doar corporații uriașe ale diverșilor hoți și tâlhari oficiali.

 2. „ Infractorii de rang înalt au angajat criminali profesioniști să meargă la criminali nefericiți și să-i angajeze pentru a comite noi crime

  ” Angajații PMC Wagner îi convinge pe prizonieri să ia parte la război. Ei scriu că se preconizează atragerea a până la 10.000 de astfel de „voluntari”. Armata Federației Ruse devine acum oficial o armată de „ucigași, hoți și violatori”. Dar mai este și aici. Faptul că Rusia mobilizează masiv prizonieri pentru a participa la războiul din Ucraina vorbește despre starea reală a lucrurilor pe front”.

 3. MOSCOVA, 18 iulie. /TASS/. Cea mai recentă rachetă hipersonică Zircon pentru navele de suprafață ale Marinei Ruse ar putea fi pusă în funcțiune înainte de sfârșitul anului 2022. Acest lucru a fost raportat luni TASS de o sursă apropiată departamentului militar al Federației Ruse.
  BEIJING, 18 iulie. /TASS/. Ministrul chinez de externe Wang Yi, în timpul unei conversații telefonice cu omologul său maghiar Peter Szijjártó, a declarat că Beijingul nu intenționează să observe în mod pasiv escaladarea conflictului ucrainean. Acest lucru a fost anunțat luni de Ministerul chinez de Externe.
  „Criza din Ucraina ne-a dat o lecție grea și fiecare dintre părțile implicate ar trebui să ia acest lucru în serios”, a adăugat ministrul. Potrivit acestuia, în situația actuală, este necesară crearea „un mecanism eficient și stabil pentru asigurarea securității în Europa” prin eforturile coordonate ale comunității mondiale.

 4. Aliatul lui Putin așteaptă ordinul de a sparge Occidentul în „smithereens” „Suntem gata să mergem mai departe în ceea ce privește comenzile, să luăm cu ușurință Kievul și țările NATO ”, se arată în postare. „Unitățile noastre, întărite în bătălii adevărate, nu vor putea rezista nici unei armate din lume. Avem experiență, arsenal, credință, patriotism, idee și ADEVĂR! Occidentul încă nu înțelege cât de puternici suntem!”
  Kadyrov a adăugat că, printr-un ordin de la Putin, „suntem gata să distrugem campania fals-democratică, pseudo-liberală și militar-barbară a statelor occidentale, care corupă comunitatea mondială în încercarea de a supune întregul glob sub ele, pentru a frânturi.” Liderul cecen a declarat public că Cecenia este pregătită pentru o mobilizare militară la scară largă împotriva Ucrainei și a altor țări occidentale de luni de zile, în timp ce războiul Rusia-Ucraina continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...