PSD cere anularea deciziei guvernamentale de suspendare a internărilor și operațiilor cazurilor neurgente

Publicat: 06 oct. 2021, 10:12, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
PSD cere anularea deciziei guvernamentale de suspendare a internărilor și operațiilor cazurilor neurgente

Social – democrații cer președinților celor două camere ale Parlamentului să colaboreze pentru anularea unei decizii guvernamentale, prin care cazurile considerate neurgente nu pot fi internate sau operate.

Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!

N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologice, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, a transmis miercuri Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Acesta le cere lui Ludovic Orban și Ancăi Dragu să convoace urgent ședința conducerii Parlamentului pentru a anula „această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate”.