Tribunalul Vrancea: A fost inaugurată Camera pentru audierea minorilor victime ale unor infracţiuni

Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a transmis vineri, 26 februarie, că a fost inaugurată Camera pentru audierea minorilor victime ale unor infracţiuni, un proiect pilot de care beneficiază trei unităţi de parchet din cadrul Ministerului Public.

Camera pentru audierea minorilor/victime sau martori în comiterea unor infracţiuni este un proiect iniţiat şi realizat de Asociaţia Zi de bine (reprezentată de Melania Medeleanu), împreună cu Asociaţia pentru victimele infracţiunilor sexuale VIS – preşedinte Chipăr Mihaela – gândit pentru a susţine Ministerul Public în ce priveşte investigarea infracţiunilor în care victimele sunt minori şi în mod deosebit victime sau martori la comiterea infracţiunilor sexuale, transmite Agerpres.

Este a doua unitate de parchet din ţară la care a fost amenajată o astfel de cameră specială pentru audierea minorilor, victime ale infracţiunilor (după PT Constanţa) şi urmează al treilea, PT Vâlcea.

Camera este dotată cu tehnică audio şi video de ultimă generaţie, oferă un cadru prietenos minorilor audiaţi şi cu siguranţă va aduce performanţă în ce priveşte investigarea infracţiunilor.

Camera poate fi folosită şi la audierea copiilor care au fost martori în comiterea unor fapte penale – audiere la fel de importantă în aflarea adevărului judiciar – uneori poate fi singura probă în identificarea autorilor unor infracţiuni despre care nu au cunoştinţă alte persoane adulte.

Probele obţinute în urma audierii minorilor într-un asemenea cadru sunt esenţiale dacă avem în vedere că procedura noastră penală şi CEDO insistă pe evitarea reaudierii minorilor în acest sens, tehnic dotarea judecătorului de drepturi şi libertăţi cu o tabletă, conectată la sistemul nostru din această cameră, poate asigura conservarea probelor administrate.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi trebuit sa rezolvam mai întâi cauzele si efectul furiei. Desigur, furia este, de asemenea, o emoție care alimentează agresivitatea, furia, violența și ura. Din toate aceste motive, majoritatea psihologilor clasifică astăzi furia drept o emoție negativă. Asta poate duce la vânzarea furiei pe scurt. „Cu siguranță ne poate pune în necazuri, dar furia joacă și un rol funcțional pentru noi” Furia poate crește sentimentele pozitive, cum ar fi încrederea, mândria și determinarea. „Ne poate motiva, de asemenea, să ne implicăm în comportamente constructive și ne poate concentra atenția asupra unei probleme”
    Nu este o exagerare să afirmăm că furia susține unele dintre cele mai nobile și mai altruiste tendințe ale omenirii – inclusiv disponibilitatea noastră de a lupta împotriva nedreptății.
    Dar furia este un animal greu de păstrat în cușcă. Neînfrânată, poate avea mai multă putere de a promova autoamăgirea, conflictul și distrugerea decât orice altă emoție umană.
    Spre deosebire de Seneca, care a descris furia ca pe altceva decât probleme, filosoful grec Aristotel a înțeles că furia – dacă este folosită judicios – are o oarecare utilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...